Povidla a džemy ze Slovácka
Rodinná firma, která navázala na výrobu švestkových povidel, jež má v regionu východního Slovácka tradici, sahající hluboko do minulosti. Výrobna byla založena v roce 1998. Výrobky dle původní receptury, bez umělých přísad.
Základem jsou klasická, dle původní receptury vařená švestková povidla – slazená. Jsou vynikající jak na pečení, tak k přímé spotřebě. Vařena tradičním způsobem v kotli (naštěstí již na elektřinu).
Vyrábí se i tyto dlaší druhy:
- švestková povidla EXTRA – tyto povidla neobsahují ŽÁDNÝ PŘIDANÝ CUKR, jedná se tedy o 100% přírodní výrobek, pouze z trnek
- švestková povidla s mákem – výborná k přípravě koláčů, buchet
- povidla s rumem a skořicí – tato “ochucená“ povidla jsou vynikající do tzv. Honzových buchet, na líčák, do pěr, ale třeba i jednoduše na chleba
- hrušková povidla – ovocná náplň, uvařena pouze z čerstvých hrušek, nikoliv sušených, či jinak konzervovaných, bez použití umělých přísad a aromat. Jsou sladká, což ocení všichni mlsalové – vynikající chuť, která vás dostane. Vyzkoušeny, prověřeny a chváleny zejména na Valašsku k pečení frgálů.
Tradičním způsobem jsou vařeny také džemy. Celkem v 7 příchutích: jahoda, malina, borůvka, ostružina, višeň, rybíz, meruňka.