Datle bez pecek jsou ideální na nervovou soustavu a nebo horskou výpravu. 1kg datlí bez pecek za super cenu.
Datle bez pecek 1 kg
|
||
Neaktivní sleva | Neaktivní | 118x |
Základní popis:
Sacharidy v datlích se skládají převážně z glukózy a fruktózy. Obsah cukru v datlích představuje jednu z nejvyšších hodnot u ovocných druhů. Sto gramů datlí dodá takřka třetinu doporučené denní dávky vlákniny.
Tu tvoří především rozpustná vláknina ve formě pektinu a gumy, ale i malé množství nerozpustné celulózové vlákniny. Datle jsou bohaté i na vitaminy (skupiny B) a minerály (draslík, železo, hořčík, vápník).
Slevík obsahuje:
- 1000 g balení datle bez pecek
- minimální trvanlivost až do 06/2019
- země původu - USA
- zdravé mlsání na večer
Doprava:
- Osobní odběr Zlín - výdejní místo Slevíci.cz - Kvítková 3687/52 (Po - Pá: 8:00 - 17:00) - 10 Kč (hradíte v dalším kroku objednávky), zboží můžete vyzvedávat od pátku 1. 12. 2017
- Zaslání Českou poštou - 59 Kč (hradíte v dalším kroku objednávky) - o odeslání zboží budete informování emailem, odeslání probíhá v co nejkratším možném termínu
Na co se můžete těšit:
DATLE VYPECKOVANÉ 1kg
Datle jsou ideálním zdrojem doplnění energie, důležitých minerálů a některých vitamínů při dlouhých bězích nebo turistických túrách. Pečují o svěžest a soustředěnost a startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách. Datle jsou bohaté na draslík, vitamíny A, B, niacin, měď a železo.
Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus, proto jsou jedinečné pro doplňování energie při maratonu, ultramaratonu nebo při přípravě na ně.
Jsou jedinečným zdrojem energie i pro dlouhé treky ale i cyklistické výpravy.
100 g datlí obsahuje přibližně 300 kcal.
- Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech cestách.
- Cukry v něm obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin, malé množství tuku nám určitě na váze nepřidá zajistí déletrvající přísun energie.
- Datle jsou výborným zdrojem draslíku, důležitého při udržování rovnováhy elektrolytů v buňkách šíření nervových vzruchů. Sušené plody navíc obsahují železo napomáhající při přenosu kyslíku v krvi.
- Turci připravují z čerstvých datlí nápoj, který velice prospívá při křečích v žaludku. Čerstvé datle jsou prostředek, jenž utišuje dráždivost a pomáhá při respiračních onemocněních. Nezralé plody datlí se používají při průjmech.
- Datle jsou odedávna používány jako účinný uspávací prostředek – obsahují totiž nadprůměrně vysoké množství aminokyselin tryptofanu, který se v těle přeměňuje na spánkový hormon melatoninu. Lidoví léčitelé v nomádských zemích doporučují krátce před uložením ke spánku sníst pár sladkých datlí.
- Datle jsou ideální svačinkou pro duševně pracující a studenty
- Snižují krevní tlak
- Vápníku, který obsahují, prospívá kostem a zubům
- Pojídání datlí prospívá i naší kůži a vlasům
- Datle sice nedávají křídla, ale povzbuzují při poklesu výkonu a únavě a nevyčerpávají při tom zásoby vašeho jaterního glykogenu, tak jako káva či nápoje obsahující tein či kofein
- Podle výzkumu izraelského profesora Michaela Avirama z Rambam Medical Center při Izraelském technologickém institutu (Technion) v Haifě datle, i přes svou velkou sladkost, nezvyšují hladinu cukru v krvi a pomáhají chránit proti ucpávání tepen (ateroskleróza).
Výsledky Aviramova výzkumu mají být v roce 2009/2010 publikovány v americkém vědeckém časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Kde uplatním slevu?
Dlouhá 94, Zlín 760 01 |
776 060 600 |