Flambované švestky ve slanině, norský losos na smetanovém listovém špenátu, jablečný sorbet s limetkou a mátou. Pozvěte svého miláčka na tyto pochoutky!
Skvělý losos na špenátu
|
||
Neaktivní sleva | Neaktivní | 70x |
Základní popis:
Oku i chuti lahodící 3 chodové menu! Kombinace sladkých švestek a výrazné chuti slaniny s medovo - koňakovou omáčkou jako předkrm.
Pro hlavní jídlo pro Vás máme grilovaného lososa na smetanovém, listovém špenátu s bramborem a s domácím bylinkovým máslem.
A závěr? Osvěžující jablečný sorbet na jemných plátcích limetky završeným mátovým listem!
No řekněte, není to dokonalé povzbuzení Vašich chuťových buněk? Skvělé menu v restauraci Lípa!
Slevík obsahuje:
- předkrm flambované švestky ve slanině přelévané medovo - koňakovou omáčkou
- 200g grilovaný norský losos na smetanovém, listovém špenátu s bramborem a bylinkovým máslem
- osvěžující jablečný sorbert na plátkách limetky a s mátovým listem
Slevíka můžete využít po 15 hod v pracovní den nebo o víkendu v otevírací dobu.
Detail slevy:
Jak uplatnit Slevíka?
Nutná rezervace den dopředu na čísle 577 113 588577 113 588. Slevíka můžete využít po 15 hod.
Restaurace Lípa je nově zrekonstruovaná restaurace, která si Vás jistě Jazíská svou originalitou, výbornou chutí a excelentním vzhledem nabízených pokrmů.
V restauraci je připojení na wifi, skvělá letní zahrádka a nekuřácký prostor. Kočárky i kola není žádný problém, jistě oceníte velký prostor i klid. Restaurace má také bezbariérový přístup.
Otevírací doba restaurace Lípa:
- PO - ČT: 10:00 - 22:00 hod
- PÁ: 10:00 - 24:00 hod
- SO: 11:00 - 23:00 hod
- NE: 11:00 - 21:00 hod
Proč si dát právě lososa?
Svalovina lososa má značné množství plnohodnotných bílkovin, ve 100g celých 21g. Velký obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselin v jeho tuku má význam i v prevenci kardiovaskulárních chorob. Ještě více těchto cenných nutričních látek lze nalézt v jikrách, z nichž se připravuje kaviár.Maso z lososa se hodí také do redukční diety, neboť v něm chybí sacharidy a ve 100g má jen 138 kalorií.
Navíc je losos snadno stravitelný, což ocení například lidé trpící migrénou. K jejím záchvatům může totiž dojít náhlým poklesem hladiny krevního cukru. Proto by lidé náchylní k těmto úporným bolestem hlavy měli jíst pravidelně lehce stravitelná jídla. Losos i další tučné ryby jsou pro tento účel jako stvořené. Taková změna jídelníčku ovšem nepřinese úlevu hned, ale podle zkušeností postižených až po dvou třech měsících.