Jarní SUSHI menu v Olomouci. Velká porce 42 exotických kousků k vyzvednutí se slevou 611 Kč! Dobrou chuť.
Jarní SUSHI v Olomouci


![]() |
|
![]() |
Neaktivní sleva | Neaktivní | 97x |
Základní popis:
Další SUSHI nálož je tady! Oblíbený řetězec sushi restaurací SUSHI-MIOMI si pro vás přichystal jarní složení menu, které pro vás čerstvě připravují každý den v týdnu. Slevík určený výhradně pro provozovnu v Olomouci!
Menu si můžete vyzvednout denně mezi 11 až 20 hod.
Dopřejte si špetku exotiky a delikátní chuti. Trocha radosti a slasti neuškodí!
Platnost Slevíka do 31.5.2021.
Slevík obsahuje:
- 6x hamanishi maki / smažené maki s krevetou a okurkou
- 4x italian roll / losos, okurka, sýr, sezam
- 4x alaska roll / avokádo, losos, kaviár
- 2x ebi nigiri / krevety
- 2x sake tempura / losos v těstíčku
- 8x teka maki / tuňák
- 8x sake maki / losos
- 8x asupara maki / chřest
+ mořské řasy, sushi salát, wasabi, zázvor.
Menu v hodnotě 1110 Kč, se Slevíkem jen za 499 Kč!
Podmínky uplatnění:
Slevíky lze uplatnit pouze na pobočce SUSHI-MIOMI Olomouc:
- Olomouc - Dolní náměstí 113/25, Olomouc - tel: 602 964 444
Otevírací doba restaurace:
- Po - Ne: 11:00 - 20:00
Za balné bude účtován poplatek 30 Kč při odběru.
Rezervace data a času odběru je předem nutná!

Na co se můžete těšit:
Sushi (suši) je tradičním, klasickým japonským jídlem s tisíciletou historií. První zprávy o jeho rozšíření pocházejí již ze 7. století, kdy byla v Asii vlivem buddhismu zakázána konzumace masa, neboť pro přípravu sushi se běžně užívá ryb.
Sushi se vyrábí z rýže nishiki, která se uvaří a ještě teplá se smíchá s omáčkou sushinoko. Pokud se vytváří maki nebo temaki, nanáší se na plátky mořské řasy nori hotová rýže nishiki. Na vrstvu rýže se nanese velmi tenká vrstvička pasty z křenu wasabi a na takto vzniklý polotovar se pak vkládá zelenina (okurka, mrkev), avokádo, na kousky nakrájený syrový či uzený losos, tuňák, krabí tyčinka nebo kaviár apod. Výsledná vrstva se pak sroluje, tím nám vznikne sushi rolka, která se nakrájí na 2,5 cm silná kolečka.
Během své dlouhé historie si každá část Japonska vytvořila místní speciality, což je skvělé pro dnešní dobu. Některé z receptů si udržely svou podobu, jiné byly upraveny pro uspokojení moderní civilizace. Jen málokdo ví, že sushi v doslovném překladu znamená kyselá rýže.
Největšího boomu dosáhla kultura sushi v minulém století a tento rozkvět trvá dodnes.
Víte, že…?
Sushi je zdroj vitality a zdraví?
A že byste měli sushi zařadit do svého jídelníčku alespoň svátečně?
Na nic tedy nečekejte, poznejte chuť Japonska a potěšte své chuťové pohárky :)
5 zajímavých tipů a faktů k sushi:
Co když to nezvládnu s hůlkami?
Vaše ruce se s hůlkami ne a ne skamarádit a máte strach, že se před svou láskou znemožníte? Netřeba se obávat! V Japonsku se běžně jí sushi i rukama, takže se nemusíte bát nechtěného faux pas.
Víte, kdy správně jíst zázvor?
Zázvor neboli garibychom neměli ke kouskům sushi přikusovat jako okurky, správně bychom ho měli jíst mezi jednotlivými druhy, aby nám v ústech zneutralizoval chuť a my si tak sushi vychutnali ještě intenzivněji!
Co si mám dát k sushi na pití?
Víno, pivo nebo snad colu? Jestli sázíte na klasiku, pak doporučujeme dát si pivo (které mimochodem k sushi rádi pijí i Japonci) nebo suché bílé víno. Z nealka je pak nejvhodnější teplý zelený čaj. Pokud chcete vyzkoušet něco méně tradičního, nechte si přinést sake, podává se studené nebo ohřáté na 40°C.
Je sushi zdravé?
Ano! Můžete si ho dopřávat klidně častěji, obsahuje totiž velké množství vitaminů (A, B2 - riboflavinu, D - antirachitický vitamín, E), dodává organismu minerály (jod, zinek, draslík, fosfor, selen, chrom, železo), pro lidské tělo nezbytné mastné kyseliny a aminokyseliny.Za druhé je toto jídlo nízkokalorické, lehké, a proto je lehce stravitelné. Bez obav si tak pochutnají i někteří z těch, co musí ze zdravotních důvodu dodržovat dietu.
Maki, uramaki, nigiri... Co je vlastně co?
Máte ze všech těch názvů v hlavě guláš a nevíte, co vlastně máte na talíři? Tady je malý slovníček pojmů:
- Maki– klasická rolka s řasou nori zvenku a rýží a ingrediencí (losos, tuňák, zelenina...) uvnitř
- Uramaki – sushi „naruby“, kdy rýže je zvenku a uvnitř je smotaná řasa nori s ingrediencí, nejznámějším druhem je „Californiaroll“
- Nigiri – váleček rýže a na něm plátek ryby, doporučuje se vložit do úst rybou směrem na jazyk, aby si člověk více vychutnal její chuť
- Sashimi– sushi bez rýže, jedná se o plátky syrové, čerstvé, precizně nakrájené ryby, vhodné i pro diabetiky
Něco o našich restauracích:
Koncept Sushi Miomi restaurant jsou restaurace zabývající se sushi specialitami a pokrmy s nejvyšší kvalitou surovin a profesionální přípravou tohoto oblíbeného japonského pokrmu. Navštivte nás na několika provozovnách na Moravě, mezi které patří Sushi Miomi Zlín v areálu Svit, v Olomouci nás najdete přímo na Dolním náměstí a v Ostravě v OC Futurum.
Propočet akce (původní ceny):
- 6x hamanishi maki - 155 Kč
- 4x italian roll - 120 Kč
- 4x alaska roll - 140 Kč
- 2x ebi nigiri - 150 Kč
- 2x sake tempura - 140 Kč
- 8x teka maki - 170 Kč
- 8x sake maki - 145 Kč
- 8x asupara maki - 90 Kč
+ mořské řasy, sushi salát, wasabi a zázvor - ZDARMA
Květnové SUSHI v původní ceně zakoupíte za 1110 Kč, se Slevíkem ušetříte 611 Kč!
Přejeme dobrou chuť a děkujeme za vaši důvěru.
Kde uplatním slevu?
Dolní náměstí 113/25,
Olomouc 779 00
Telefon: 602 964 444